Blog

Blog

Arbeidsrecht, cao-recht, uitzenden, payrolling en detachering helder uitgelegd in jip-en-janneketaal.

Bekijk hieronder de laatste blogs

Beter pensioen voor uitzendkrachten in 2026

Vanaf 1 januari 2026 krijgen uitzendkrachten een beter pensioen. De bruto premie wordt: 23,4% (nu 12% = StiPP pluspensioen).

Nieuw wettelijk minimumloon 2024

Vanaf 1 januari 2024 moeten werkgevers aan al hun werknemers minstens een bepaald bedrag per uur betalen, dat heet het minimumuurloon. Er zijn geen

Forse loonstijging Schoonmaak Cao

3,5% Loonstijging per 1 november Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Cao.

Opmerkelijke Quotes Uitbesteden backoffice in Flexmarkt magazine

De oktober-editie van Flexmarkt magazine bevat een leerzaam artikel over do’s en don’ts bij het uitbesteden van de backoffice. Flexondernemers Abby Lempers (Lempers Select)

[Gespot] Vakblad Flexmarkt Do’s en don’ts bij uitbesteden backoffice

Waarmee moet je allemaal rekening houden als je zo’n overstap naar een backoffice-dienstverlener overweegt?

Prinsjesdag 2023 highlights voor flexondernemers

Gisteren was het weer de 3de dinsdag van september. Tijd voor Prinsjesdag waarin het demissionaire kabinet de plannen presenteerde voor het komende jaar. De

Gratis whitepaper: Rekentools & Skills voor uitzendprofessionals

Speciaal voor flexbureaus: Gratis whitepaper Rekentools & Skills voor uitzendprofessionals – direct te openen en te gebruiken in de praktijk

Uitzendbureau Benchmark P8 2023

Gespot uit de Flexpedia e-zine nr. 14. Het groei/dalingspercentage in gefactureerde uitzenduren van flexbureaus die met Flexpedia samenwerken.

Uitzendbureau Benchmark P5 2023

Gespot uit de Flexpedia e-zine nr. 12. Het groei/dalingspercentage in gefactureerde uitzenduren van flexbureaus die met Flexpedia samenwerken.

Grote wijzigingen per 1 juli 2023 voor uitzendbureaus

In de wondere wereld van flex zijn we gewend aan veel veranderingen. Per 1 juli 2023 is het weer zover: er komt een nieuwe

Uitzendbureau Groeiboek is hot onder flexondernemers

Het Uitzendbureau Groeiboek – Professionaliseren doe je zo! is in de maand mei meer dan 100 keer aangevraagd.

Alles over Atv-dagen & Adv-dagen

Alles over Atv-dagen en Adv-dagen. Wat zijn de regels en hoe werkt het precies? En wat is goedkoper.

Uitzendbureau Benchmark P4 2023

Gespot uit de Flexpedia e-zine nr. 009. Het groei/dalingspercentage in gefactureerde uitzenduren van flexbureaus die met Flexpedia samenwerken.

Wettelijk minimumloon (WML) per 1 juli 2023 nu bekend

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, heeft het nieuwe WML, wettelijk minimumloon per 1 juli 2023 gepresenteerd.

Inlenersbeloning Update

De inlenersbeloning is een belangrijk gegeven in de wondere wereld van uitzendwerk en detacheringsbureaus. Lees verder wat deze precies inhoudt voor jouw business.

Uitzendbureau Benchmark P3 2023

Gespot uit de Flexpedia e-zine nr. 007. Het groei/dalingspercentage in gefactureerde uren van flexbureaus die met Flexpedia samenwerken.

Bom onder flex? De belangrijkste hervormingen arbeidsmarkt voor flex!

Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) presenteerde onlangs een pakket nieuwe regels om de arbeidsmarkt te hervormen.

Kostbare misverstanden uitzendbureau en backoffice partij!

We hebben er onderzoek naar gedaan. De belangrijkste redenen waarom flexondernemers ‘geprikkeld’ en gefrustreerd zijn over de samenwerking met het backoffice bureau.

[NIEUW] Uitzendbureau Groeiboek deel 2 Professionaliseren doe je zo!

Na het succes van het Uitzendbureau Groeiboek deel 1 presenteren we met gepaste trots deel 2: Professionaliseren doe je zo!

Update Salaris Schoonmaak Cao stijgt met 2,75%

Per 1 april 2023 stijgt het loon in de Cao Schoonmaak met 2,75%. Benieuwd naar de nieuwe bruto uurlonen?

Flexbureau alert! Einde bemiddeling zzp’ers is nabij?

Het duurt niet lang meer of het bemiddelen (uitzenden, detacheren) van zzp’ers is door de nieuwe wetgeving (nagenoeg) voorbij.

Uitzendbureau Benchmark P2 2023

Gespot uit de Flexpedia e-zine nr. 005. Het groei/dalingspercentage in gefactureerde uren van flexbureaus die met Flexpedia samenwerken.

Update loonstijging in de metaal & techniek

Loonstijging per 1 maart 2023 in de Metaal & Techniek van 3,25%. Lees hier verder wat de nieuwe bruto uurlonen per 1 maart 2023

Forse stijging Wettelijk Minimumloon

De Eerste Kamer heeft er onlangs over gestemd en het wetsvoorstel akkoord bevonden. Gevolg: een forse stijging van het minimumloon volgend jaar.

Uitzendbureau Benchmark P1 2023

Gespot uit de Flexpedia e-zine. Het gemiddelde groei/dalingspercentage in gefactureerde uren van flexbureaus die met Flexpedia samenwerken.

Update bruto uurlonen Hoveniers Cao

De Hoveniers Cao kent vanaf 1 februari een loonstijging van 3%. Weten wat de nieuwe bruto uurlonen zijn vanaf 1 februari 2023? Komen ze:

Nieuwe uitzend-cao: het basispensioen

Het basispensioen (StiPP) is veranderd. In deze blog een korte uitleg in jip-en-janneketaal en wat jij, als flexondernemer, ermee moet.

Uitbreiding inlenersbeloning per 1-7-2023

Er is een nieuwe nieuwe cao voor uitzendkrachten. Gevolg: uitbreiding inlenersbeloning vanaf 1 juli 2023. Weten welke? Komen ze:

Flexpedia website in een nieuwe look

De nieuwe website van Flexpedia. Sneller, informatiever, slimmer en vooral mooier en met speciale aandacht voor kennis delen.

Top 4 vergeten bedrijfsverzekeringen

We zien dat sommige ondernemers door alle hectiek van de dag uitglijden over ‘vergeten’ bedrijfsrisico’s. Lees hier verder!

Waarmee kunnen wij jou helpen?