Blog

Blog

Arbeidsrecht, cao-recht, uitzenden, payrolling en detachering helder uitgelegd in jip-en-janneketaal.

Bekijk hieronder de laatste blogs

Uitzendbureau Groeiboek is hot onder flexondernemers

Het Uitzendbureau Groeiboek – Professionaliseren doe je zo! is in de maand mei meer dan 100 keer aangevraagd.

Alles over Atv-dagen & Adv-dagen

Alles over Atv-dagen en Adv-dagen. Wat zijn de regels en hoe werkt het precies? En wat is goedkoper.

Uitzendbureau Benchmark P4 2023

Gespot uit de Flexpedia e-zine nr. 009. Het groei/dalingspercentage in gefactureerde uitzenduren van flexbureaus die met Flexpedia samenwerken.

Wettelijk minimumloon (WML) per 1 juli 2023 nu bekend

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Karien van Gennip, heeft het nieuwe WML, wettelijk minimumloon per 1 juli 2023 gepresenteerd.

Inlenersbeloning Update

De inlenersbeloning is een belangrijk gegeven in de wondere wereld van uitzendwerk en detacheringsbureaus. Lees verder wat deze precies inhoudt voor jouw business.

Uitzendbureau Benchmark P3 2023

Gespot uit de Flexpedia e-zine nr. 007. Het groei/dalingspercentage in gefactureerde uren van flexbureaus die met Flexpedia samenwerken.

Bom onder flex? De belangrijkste hervormingen arbeidsmarkt voor flex!

Minister Karien van Gennip (Sociale Zaken & Werkgelegenheid) presenteerde onlangs een pakket nieuwe regels om de arbeidsmarkt te hervormen.

Kostbare misverstanden uitzendbureau en backoffice partij!

We hebben er onderzoek naar gedaan. De belangrijkste redenen waarom flexondernemers ‘geprikkeld’ en gefrustreerd zijn over de samenwerking met het backoffice bureau.

[NIEUW] Uitzendbureau Groeiboek deel 2 Professionaliseren doe je zo!

Na het succes van het Uitzendbureau Groeiboek deel 1 presenteren we met gepaste trots deel 2: Professionaliseren doe je zo!

Update Salaris Schoonmaak Cao stijgt met 2,75%

Per 1 april 2023 stijgt het loon in de Cao Schoonmaak met 2,75%. Benieuwd naar de nieuwe bruto uurlonen?

Flexbureau alert! Einde bemiddeling zzp’ers is nabij?

Het duurt niet lang meer of het bemiddelen (uitzenden, detacheren) van zzp’ers is door de nieuwe wetgeving (nagenoeg) voorbij.

Uitzendbureau Benchmark P2 2023

Gespot uit de Flexpedia e-zine nr. 005. Het groei/dalingspercentage in gefactureerde uren van flexbureaus die met Flexpedia samenwerken.

Update loonstijging in de metaal & techniek

Loonstijging per 1 maart 2023 in de Metaal & Techniek van 3,25%. Lees hier verder wat de nieuwe bruto uurlonen per 1 maart 2023

Forse stijging Wettelijk Minimumloon

De Eerste Kamer heeft er onlangs over gestemd en het wetsvoorstel akkoord bevonden. Gevolg: een forse stijging van het minimumloon volgend jaar.

Uitzendbureau Benchmark P1 2023

Gespot uit de Flexpedia e-zine. Het gemiddelde groei/dalingspercentage in gefactureerde uren van flexbureaus die met Flexpedia samenwerken.

Update bruto uurlonen Hoveniers Cao

De Hoveniers Cao kent vanaf 1 februari een loonstijging van 3%. Weten wat de nieuwe bruto uurlonen zijn vanaf 1 februari 2023? Komen ze:

Nieuwe uitzend-cao: het basispensioen

Het basispensioen (StiPP) is veranderd. In deze blog een korte uitleg in jip-en-janneketaal en wat jij, als flexondernemer, ermee moet.

Uitbreiding inlenersbeloning per 1-7-2023

Er is een nieuwe nieuwe cao voor uitzendkrachten. Gevolg: uitbreiding inlenersbeloning vanaf 1 juli 2023. Weten welke? Komen ze:

Flexpedia website in een nieuwe look

De nieuwe website van Flexpedia. Sneller, informatiever, slimmer en vooral mooier en met speciale aandacht voor kennis delen.

Top 4 vergeten bedrijfsverzekeringen

We zien dat sommige ondernemers door alle hectiek van de dag uitglijden over ‘vergeten’ bedrijfsrisico’s. Lees hier verder!

Nettoloonafspraken; maak ze niet!

Veel ondernemers maken nettoloonafspraken met medewerkers. Mogelijk gevolg: véél hogere loonkosten die de ondernemer niet had voorzien.

A1 verloning – wat is het en hoe lang nog?

Het Europese Hof legt de A1-verloning steeds meer aanbanden. Hoe nu verder met de A1 verloning en wat is het alternatief?

Verplichte certificering uitzendbureaus

Waarom wordt vanaf 2025 de verplichte certificering voor uitzendbureaus ingevoerd. Waar moet een uitzendbureau dan aan voldoen?

Loonstijging Metaal & Techniek Cao per 1 september

Bekijk hier de nieuwe lonen binnen de Metaal & Techniek Cao. Handig en overzichtelijk weergegeven met voorbeeldfuncties en bruto uurlonen.

PAWW; Wat is het en waar dient het voor?

Lees hier wat de PAWW (Private Aanvulling WW & WGA) – regeling is, waarom het is ingevoerd en waar jij rekening mee moet houden.

Betaald ouderschapsverlof: Wat, wanneer en hoe?

Lees hier wat de Nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof is, welke voorwaarden er gelden en waar je rekening mee moet houden.

Leeftijdsdiscriminatie in vacatures – doe het niet!

Leeftijdsdiscriminatie in vacatures. Dat wil je niet hebben. Maar wat mag nou wel en beslist niet? Lees hier verder!

SER-advies en mogelijke gevolgen uitzendbranche

Wat is het SER-advies (2021) ? De belangrijkste topics op een rij en wat zijn de gevolgen zijn voor de uitzendbranche + de reacties

Payroll en uitzenden na de wab

Vakblad Flexmarkt publiceerde eind 2019 een speciale editie met als thema: Backoffice & Payroll met inzichten over payroll en uitzenden na de wab

Waarmee kunnen wij jou helpen?