Blog

Blog

Arbeidsrecht, cao-recht, uitzenden, payrolling en detachering helder uitgelegd in jip-en-janneketaal.

Bekijk hieronder de laatste blogs

Update bruto uurlonen Hoveniers Cao

De Hoveniers Cao kent vanaf 1 februari een loonstijging van 3%. Weten wat de nieuwe bruto uurlonen zijn? Komen ze:

Nieuwe uitzend-cao: het basispensioen

Het basispensioen (StiPP) is veranderd. In deze blog een korte uitleg in jip-en-janneketaal en wat jij, als flexondernemer, ermee moet.

Uitbreiding inlenersbeloning per 1-7-2023

Er is een nieuwe nieuwe cao voor uitzendkrachten. Gevolg: uitbreiding inlenersbeloning vanaf 1 juli 2023. Weten welke? Komen ze:

Flexpedia website in een nieuwe look

De nieuwe website van Flexpedia. Sneller, informatiever, slimmer en vooral mooier en met speciale aandacht voor kennis delen.

Top 4 vergeten bedrijfsverzekeringen

We zien dat sommige ondernemers door alle hectiek van de dag uitglijden over ‘vergeten’ bedrijfsrisico’s. Lees hier verder!

Nettoloonafspraken; maak ze niet!

Veel ondernemers maken nettoloonafspraken met medewerkers. Mogelijk gevolg: véél hogere loonkosten die de ondernemer niet had voorzien.

A1 verloning – wat is het en hoe lang nog?

Het Europese Hof legt de A1-verloning steeds meer aanbanden. Hoe nu verder met de A1 verloning en wat is het alternatief?

Verplichte certificering uitzendbureaus

Waarom wordt vanaf 2025 de verplichte certificering voor uitzendbureaus ingevoerd. Waar moet een uitzendbureau dan aan voldoen?

Loonstijging Metaal & Techniek Cao per 1 september

Bekijk hier de nieuwe lonen binnen de Metaal & Techniek Cao. Handig en overzichtelijk weergegeven met voorbeeldfuncties en bruto uurlonen.

PAWW; Wat is het en waar dient het voor?

Lees hier wat de PAWW (Private Aanvulling WW & WGA) – regeling is, waarom het is ingevoerd en waar jij rekening mee moet houden.

Betaald ouderschapsverlof: Wat, wanneer en hoe?

Lees hier wat de Nieuwe Wet betaald ouderschapsverlof is, welke voorwaarden er gelden en waar je rekening mee moet houden.

Leeftijdsdiscriminatie in vacatures – doe het niet!

Leeftijdsdiscriminatie in vacatures. Dat wil je niet hebben. Maar wat mag nou wel en beslist niet? Lees hier verder!

SER-advies en mogelijke gevolgen uitzendbranche

Wat is het SER-advies (2021) ? De belangrijkste topics op een rij en wat zijn de gevolgen zijn voor de uitzendbranche + de reacties

Payroll en uitzenden na de wab

Vakblad Flexmarkt publiceerde eind 2019 een speciale editie met als thema: Backoffice & Payroll met inzichten over payroll en uitzenden na de wab

Waarmee kunnen wij jou helpen?