Top 4 vergeten bedrijfsverzekeringen

Top 4 ‘vergeten’ verzekeringen voor ondernemers

Vanuit de Flexpedia Newsroom – Haarlem –

 

We zien dat sommige (flex)ondernemers door alle hectiek van de dag uitglijden over ‘vergeten’ bedrijfsrisico’s. Risico’s die je door een simpele verzekering beperkt. Natuurlijk zijn verzekeringen niet sexy. Maar het is té belangrijk om je er niet even in te verdiepen. Daarom zetten we de belangrijkste, vaak vergeten, bedrijfsverzekeringen voor je op een rij.

WEGAM – Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen

 

Vaak vergeten, maar zeker relevant. De verzekering Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen. Stel; jouw intercedent of recruiter of vertegenwoordiger is op weg naar een klant en knalt tegen een andere auto aan. Dan ben jij als werkgever in veel gevallen verplicht om alle schade te vergoeden. Dat kan een financiële strop worden vooral wanneer er sprake is van ziekenhuis- en revalidatiekosten. Ditzelfde geldt voor uitzendkrachten aan wie je een auto ter beschikking stelt.

 

Ik hoor je denken: “Maar ik heb toch een AVB, een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven?” Heel goed. Moet je ook hebben als uitzendondernemer! Echter; de AVB dekt dit risico niet. Deze verzekering sluit schade met auto’s of motorrijtuigen namelijk uit. De WA-verzekering voor motorrijtuigen dan? Nop! Deze verzekering dekt niet de letselschade van de bestuurder van een motorrijtuig. De WEGAM (Werkgeversaansprakelijkheid Motorrijtuigen) biedt uitkomst. Je bent hiermee verzekerd tegen schade die personeel tijdens werktijd oploopt bij een verkeersongeval.

 

Let op: de tekst gaat verder onder dit tekstblok

Voor flexbureaus die slim en voordelig willen uitzenden 

  • Uitzenden via backoffice platform paydia
  • Kostenbesparing, geen ziekterisico, marge bevoorschot

Cybercrime: ‘Houston we have a problem’

De AVG kent voor jou geen geheimen. Je ziet toe op de juiste bescherming van privacygevoelige gegevens. Maar het loopt weleens uit de hand. Een datalek of een aanval van cybercriminelen. Je moet er niet aan denken! Of beter gezegd; juist wel. Vooral wanneer het gepaard gaat met een mogelijke diefstal van persoonsgevoelige gegevens. Een cybercrimeverzekering biedt uitkomst.

 

Er zijn diverse partijen die een analyse kunnen maken van de risico’s en de mogelijkheid om de risico’s te beperken. Denk aan procedures en het gebruik van wachtwoorden en back-up bestanden, onderhoud aan je webserver en e-mail. Je SSL-certificaten, beveiligde routers en firewalls. Meer over cybercrime en het voorkomen ervan? Check hier het OM voor meer info!

Compagnonverzekering

Run je samen met je compagnon een bedrijf of  uitzend-, werving & selectie-, of detacheringbureau dan is deze verzekering het overwegen waard. De zakelijke overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel de compagnonverzekering genoemd.

 

Deze verzekering keert namelijk bij het overlijden van een compagnon een bedrag uit aan de andere eigenaar. Met dit bedrag kan de overgebleven eigenaar de erfgenamen van de overleden compagnon, die hun deel van het bedrijf kunnen opeisen, uitkopen. Hiermee kan de overgebleven eigenaar verder door met het runnen van de onderneming.

Debiteuren/kredietverzekering & factoring

Twijfel je aan de kredietwaardigheid van een grote klant? Overweeg dan een debiteuren/kredietverzekering. Het beschermt je tegen het risico dat die klant jouw factuur niet kan betalen door een faillissement.

 

Wellicht beter nog: factoring. Hiermee sluit je debiteurenrisico’s nagenoeg uit. Met factoring verpand je jouw facturen aan een factoringmaatschappij. Binnen 24 uur bevoorschot de factoringmaatschappij 90% of zelfs 100% van het factuurbedrag minus de factoring fee van ca. 2% á 6%.

Verzekering die je écht niet kunt missen

Voor het geval je het gemist hebt; enkele verzekeringen die je écht moet hebben als slimme ondernemer. Reminder nodig? Komen ze:

 

Aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB)
Het zal je maar gebeuren. Een klant die je aanklaagt en een schadeclaim eist. Je hoopt het niet, maar het gebeurt. Voor dit soort zaken is er een aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Sluit dus altijd deze aansprakelijkheidsverzekering af.

 

Ondernemers Arbeidsongeschiktheid Verzekering
Als eigenaar van een compact bedrijf of uitzendbureau met max. 3 à 6 stafmedewerkers ben je de spin in het web. Met jouw specifieke people skills bemiddel je tussen werkzoekenden én bedrijven die staan te springen om extra handjes. De cashflow van je bedrijf is voor een groot deel afhankelijk van jouw activiteiten. Krijg je een ongeluk waardoor je niet kan werken dan heeft dat direct invloed op je bedrijfsresultaat. Met een ondernemers arbeidsongeschiktheidsverzekering vang je voor een groot deel het inkomensverlies op.

 

Rechtsbijstandverzekering
Noodgedwongen gevangen in een euro-slurpend juridisch conflict? Dat risico wil je niet lopen. Met een rechtsbijstandverzekering dek je de financiële risico’s grotendeels af.

 

Voor flexbureaus die slim en voordelig willen uitzenden 

  • Uitzenden via backoffice platform paydia
  • Kostenbesparing, geen ziekterisico, marge bevoorschot
273a1821
9

Waarmee kunnen wij jou helpen?