Payroll rekenvoorbeeld?

Benieuwd naar een payroll rekenvoorbeeld?
We leggen het graag kraakhelder en zonder poes-pas aan je uit

Payroll rekenvoorbeeld

Bekijk hier ons payroll rekenvoorbeeld:

Stel jouw medewerker verdient € 12,- euro bruto per uur. Onze basis omrekenfactor voor contracten van bepaalde tijd is 1.6759. (Let op: de factor kan nog verhoogd worden ivm het doorberekenen van werkgeverslasten voor het ‘adequaat pensioen’ van payroll medewerkers). Aan de hand van dit voorbeeld zijn jouw personeelskosten dan: € 20,11 per uur. (= € 12,00 x 1.6759).

 

De enige kosten die je nog zou kunnen hebben zijn:

  • kosten transitievergoeding
  • 13e maand of eindejaarsuitkering
  • kosten ontslagvergoeding
  • kosten bij een rechtszaak
  • eerste twee weken eigen risico bij ziekte medewerker

Payroll berekenen is maatwerk

De kosten van payroll zijn erg afhankelijk van de door jouw gehanteerde cao. Payrollers en uitzendbureaus werken met omrekenfactoren. Dit is een totale som van reserveringen, werkgeverslasten en hun administratiekosten. De omrekenfactor is vaak een basis. Een aantal onderdelen uit cao’s worden bijvoorbeeld niet meegenomen in deze omrekenfactor. Voorbeelden zijn, toeslaguren voor overwerk, bonussen, eindejaarsuitkeringen etc. Vraag dan ook altijd door en laat je goed informeren wat exact de kosten zijn.

Tarieven volgens de cao voor uitzendkrachten

Als ondernemer actief in de flexbranche? En ben je op zoek naar onze tarieven volgens de cao voor uitzendkrachten? Nog exclusief ET-regeling voordeel.

Fase A1 1.6695

Fase A2 1.7028 (incl. basispensioen StiPP)

Wat is er veranderd aan payroll per 2020?

Met de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans is er een grotere scheiding tussen uitzenden en payrollen. Een payroll medewerker valt niet meer onder de uitzendregels. Dus geen fase-systeem met de 5,5 jaar flexibiliteit via de ABU/NBBU Cao.  Een payroll medewerker heeft recht op alle bepalingen die gelden volgens de gehanteerde cao. Dat kan zijn ATV dagen, 13de maand, winstuitkering, speciale reiskosten vergoeding etc. De totale kosten van payroll zijn dus erg afhankelijk van de cao waarin jij als bedrijf opereert. Meer over de Wab? Direct naar:

Waarom Flexpedia?

  • Transparanter – Geen verborgen kosten of vage voorwaarden. All-in tarieven.
  • Slimmere software – Online urenregistratie, HRM-tools, online arbeidsovereenkomsten ondertekenen.
  • Persoonlijker – Vaste HR Consultant voor vragen en services
  • Easy in, easy out –  Geen wurgcontracten met wazige voorwaarden
  • Beschikken over alle nodige certificaten en gegevens – NEN certificering, SNA verklaring, G-rekening, VCU, WKA gegevens
Veel gestelde vragen

Hoe bereken je de kosten van payroll?

De kosten van payroll zijn erg afhankelijk van de cao. Payrollers en uitzendbureaus werken met omrekenfactoren. Dit is een totale som van reserveringen, werkgeverslasten en hun administratiekosten. De omrekenfactor vermenigvuldig je met het bruto uurloon van een payrollmedewerker. Deze som is de kostprijs.  

Wat zijn de gemiddelde tarieven voor payroll?

De tarieven van payroll variëren van +/- 1.65 tot 2.40. Op basis van de inlenende cao, reserveringen en premies wordt een tarief berekend. Deze tarieven worden ook wel omrekenfactoren genoemd.

Waarom kiezen voor Flexpedia?

Bij Flexpedia stropen we de mouwen op en lullen niet maar poetsen grondig. We bieden je flex oplossingen waar je blij van wordt. Met eerlijke en transparante tarieven, korte communicatielijnen en een persoonlijke aanpak.