Payroll rekenvoorbeeld?

Benieuwd naar een payroll rekenvoorbeeld?
We leggen het graag kraakhelder en zonder poespas aan je uit

Payrolling prijs berekenen

De kostprijs van payroll kan je heel makkelijk zelf berekenen. Je neemt het bruto uurloon van je medewerker en dat vermenigvuldig je met de payroll omrekenfactor die bij de arbeidsovereenkomst hoort van de medewerker.

Kostprijs personeel rekenvoorbeeld payroll

Stel jouw medewerker verdient € 10,- euro bruto per uur. Onze basis omrekenfactor voor contracten van bepaalde tijd op basis van het Burgerlijk Wetboek inclusief 25 vakantiedagen én pensioen is 1.7904. Aan de hand van dit voorbeeld zijn jouw personeelskosten dan: € 17,90 per gewerkt uur. (= € 10,00 x 1.7904). Exclusief btw hoog

Let op: de omrekenfactor kan anders zijn wanneer een cao of bedrijfsreglement van toepassing is.

De enige kosten die je nog zou kunnen hebben:

 • kosten transitievergoeding
 • kosten ontslagvergoeding
 • eerste twee weken eigen risico bij ziekte medewerker

Payroll berekenen is maatwerk

Valt jouw bedrijfsactiviteit onder een Cao dan zijn we verplicht de volledig inlenersbeloning toe te passen zoals toeslaguren voor overwerk, bonussen, eindejaarsuitkeringen etc. Vraag dan ook altijd door en laat je goed informeren wat exact de kosten zijn.

Voor flexbureaus met groeiambitie:

 • besparen op kostprijs & vergroten van marge
 • voordelig uitzendkrachten verlonen via backoffice platform
 • ruim 150 flexondernemers gingen je voor

Wat is er veranderd aan payroll per 2020?

Met de invoering van de Wet arbeidsmarkt in balans is er een grotere scheiding tussen uitzenden en payrollen. Een payroll medewerker valt niet meer onder de uitzendregels. Dus geen fase-systeem met de 5,5 jaar flexibiliteit via de ABU/NBBU Cao.  Een payroll medewerker heeft recht op alle bepalingen die gelden volgens de gehanteerde cao. Dat kan zijn ATV dagen, 13de maand, winstuitkering, speciale reiskosten vergoeding etc. De totale kosten van payroll zijn dus erg afhankelijk van de cao waarin jij als bedrijf opereert. Meer over de Wab? Direct naar:

Waarom Flexpedia?

 • Transparanter – Geen verborgen kosten of vage voorwaarden. All-in tarieven.
 • Slimmere software – Online urenregistratie, HRM-tools, online arbeidsovereenkomsten ondertekenen.
 • Persoonlijker – Vaste HR Consultant voor vragen en services
 • Easy in, easy out –  Geen wurgcontracten met wazige voorwaarden
 • Beschikken over alle nodige certificaten en gegevens – NEN certificering, SNA verklaring, G-rekening, VCU, WKA gegevens
 • NBBU lidmaatschap
Direct meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze consultants voor gratis advies.
Veel gestelde vragen

Hoe bereken je de kosten van payroll?

De kosten van payroll zijn erg afhankelijk van de cao. Payrollers en uitzendbureaus werken met omrekenfactoren. Dit is een totale som van reserveringen, werkgeverslasten en hun administratiekosten. De omrekenfactor vermenigvuldig je met het bruto uurloon van een payrollmedewerker. Deze som is de kostprijs.  

Wat zijn de gemiddelde tarieven voor payroll?

De tarieven van payroll variëren van +/- 1.55 tot 2.25. Op basis van de inlenende cao, reserveringen en premies wordt een tarief berekend. Deze tarieven worden ook wel omrekenfactoren genoemd.

Waarom kiezen voor Flexpedia?

Bij Flexpedia stropen we de mouwen op en lullen niet maar poetsen grondig. We bieden je flex oplossingen waar je blij van wordt. Met eerlijke en transparante tarieven, korte communicatielijnen en een persoonlijke aanpak.