Cao zorg VVT Salarisschalen

Cao zorg VVT salarisschalen

De Cao Verpleeg- & Verzorgingshuizen & Thuiszorg, afgekort de Cao VVT 2022 regelt de arbeidsvoorwaarden en salaris van medewerkers binnen de verpleeg-, verzorgingshuizen, thuiszorg en jeugdgezondheidszorg.

Cao zorg VVT loontabellen

 

Voor flexbureaus die uitzenden in de zorg

  • Uitzenden via backoffice platform paydia
  • Kostenbesparing, geen ziekterisico, marge bevoorschot

Cao Zorg VVT FWG

FWG staat voor Functie Waardering Gezondheidszorg. De FWG is dus een methode waarmee je de zwaarte en verantwoordelijkheden van een functie bepaalt. Functies worden vervolgens gerangschikt en ingedeeld in functiegroepen. Zo heb je de functies in FWG 65 die zwaarder zijn dan functies in FWG 50 of functies gerangschikt in FWG 35. Hoe zwaarder de functie, hoe hoger de beloning. Het FWG 65 bruto uurloon is dan ook hoger dan het bruto uurloon in FWG 50 of FWG 35.

 

Aan de hand van deze functiewaarderingen en functiegroepen worden de salarissen bepaald. De hoogte hiervan ligt bij de personen die onderhandelen over een nieuwe cao. Dat zijn dus de werkgevers- en werknemersverenigingen / vakbonden. Na een onderhandelingsakkoord worden de salarissen gekoppeld aan de functies en opgenomen in de VVT Cao. De FWG verandert regelmatig. Stichting FWG is hiervoor verantwoordelijk. Deze stichting doet namelijk continu onderzoek naar ontwikkelingen in de zorg en de gevolgen daarvan voor de functies. Zo kunnen functiewaarderingen aangepast worden aan de veranderende omstandigheden.

Loonsverhoging Cao VVT, hoe werkt het?

Om het halfjaar of jaar stijgen de lonen in cao’s. Dit zijn initiële loonstijgingen.

 

Er zijn ook periodieke loonstijgingen. Ieder jaar hebben medewerkers in de Cao VVT recht op een periodieke loonsverhoging (Zorg VVT Cao).

Cao salaris VVT reiskosten, toeslagen en vergoedingen

De belangrijkste inkomstenbron is natuurlijk het salaris. Het salaris kan verder aangevuld worden met diverse toeslagen en vergoedingen zoals eindejaarsuitkering. Check dan ook goed de cao. De meest belangrijke onderdelen van de VVT Cao lees je hier.

Voor flexbureaus die uitzenden in de Metaal & Techniek

  • Uitzenden via backoffice platform paydia
  • Kostenbesparing, geen ziekterisico, marge bevoorschot
foto-gang-flexpedia
9

Waarmee kunnen wij jou helpen?