Hoe werkt payroll?

Doen waar jij goed in bent en het gedoe van de personeels-
en salarisadministratie door payroll specialisten laten fixen.

Hoe werkt payroll?

Hoe de wondere wereld van payroll voor jou werkt, leggen we graag in jip-en-janneketaal aan je uit. Simpel gezegd besteedt een ondernemer de personeels- en salarisadministratie uit aan een payrollbedrijf. Het voordeel van payroll is dat een payrollbedrijf juridisch werkgever wordt. Het bedrijf draagt de verantwoordelijkheid voor onder andere de arbeidscontracten, salarisuitbetaling en de begeleiding en doorbetaling van langdurig zieke medewerkers ligt bij het payrollbedrijf. Dat slaapt een stuk lekkerder en bespaart tijd. Zo kan de ondernemer zich meer focussen op waar hij of zij goed in is. Daarnaast kunnen de ondernemer en de medewerker ervan uitgaan dat alle arbeidsrechtelijke zaken correct worden uitgevoerd. Het payrollbedrijf is daarin specialist. Kortom: ondernemer blij, medewerker blij, payrollbedrijf blij.

Hoe ziet de payrollconstructie eruit?

In de payrollconstructie werft de ondernemer een nieuwe medewerker en meldt deze aan bij het payrollbedrijf. Anders gezegd; de ondernemer besteedt de gehele salaris- en personeelsadministratie uit aan experts op het gebied van HR en arbeidsrecht. Het payrollbedrijf maakt vervolgens de arbeidsovereenkomst voor de medewerker. Uiteraard volgens de juiste cao of arbeidsvoorwaardenpakket. Natuurlijk wordt dat vooraf afgestemd met de ondernemer. Kortom: een driehoeks-samenwerking tussen de ondernemer, de medewerker en het payrollbedrijf. Payroll lijkt veel op uitzenden maar heeft grote verschillen. Lees hier de verschillen tussen payroll en uitzenden.

Hoe werkt een payrollcontract?

Een payrollcontract bestaat uit samenwerkingsovereenkomst tussen de ondernemer en het payrollbedrijf. Het payrollbedrijf zorgt voor de personeelszaken zoals het opstellen van de arbeidsovereenkomst. Na ondertekening van de arbeidsovereenkomst kan de medewerker aan de slag bij de ondernemer. Het salaris wordt door het payrollbedrijf overgemaakt op de bankrekening van de medewerker. Vervolgens ontvangt de ondernemer een factuur van het payrollbedrijf voor de payroll dienstverlening. Uiteraard volgens de afspraken die staan in het payrollcontract.

Wat komt er kijken bij een payrollproces?

In het payrollproces gaat het om mensen en geld. Het is dan ook van belang dat het payrollproces volgens de regels verloopt. Dat betekent correcte afspraken tussen ondernemer en payrollbedrijf. Maar vooral óók correcte arbeidsdocumentatie aan de medewerker zoals arbeidsovereenkomst, personeelsgids, loonstrook, jaaropgave, etc. Payroll is gebonden aan strenge regels. Zo controleren overheidsinstanties of de administratie correct verloopt. En terecht. De regelgeving in het arbeidsrecht en het payrollproces is namelijk complex. Elk jaar verandert er wel wat in de wet- en regelgeving. Transparantie in de dienstverlening is noodzakelijk. Uitleg over bijvoorbeeld hoe de omrekenfactoren en payrolltarieven van het payrollproces tot stand komen? Bij ons staat het gewoon op de site.

Payroll uitleg in Flexpediaanse jip-en-janneketaal

Als ondernemer houd je vele ballen in de lucht. Je rent van hot naar her. Hoe fijn is het dan dat je het gedoe rondom salaris- en personeelsadministratie kunt overlaten aan specialisten. Toegewijde HR Consultants die de klappen van de payrollzweep kennen. Je bent namelijk geen ondernemer geworden om je dagelijks bezig te houden met administratieve rompslomp. Payroll biedt uitkomst. Alles rondom jouw medewerkers wordt correct en tot in de puntjes voor je geregeld. Van arbeidscontracten tot verloning. Hoe vet is dat! Bovendien kan je ervan uitgaan dat het payrollbedrijf alles correct regelt voor je medewerkers. Dat geeft een gerust gevoel. En mocht er toch iets niet duidelijk zijn? Jouw dedicated HR Consultant staat altijd voor jou maar ook voor je medewerkers klaar! Relaxt toch?!

Waarom de payroll service van Flexpedia?

We doen het anders dan de gevestigde orde. Transparanter. Persoonlijker. Met volledige focus op het servicen van klanten. Zodat jij je écht klant voelt. Omdat we vinden dat het zo hoort. Noem het ouderwets, maar bij ons ben jij nooit het zoveelste account in het klantenbestand. We rollen de rode loper voor je uit. The Flexpedia red carpet treatment! Dat jij er blij van wordt. Daar zijn we groot mee geworden. Het zit in ’t Flexpedia DNA. Vandaar ook ons adagium; onze strijdkreet: flex oplossingen waar je blij van wordt.

Wat doet Flexpedia voor jou?

Als (flex) ondernemer werk je een slag in de rondte om succesvol te zijn. Hoe fijn is het dan om tijd en energie te winnen door alle administratieve rompslomp en grote risico’s rondom personeel uit te besteden aan experts die het naadje van de kous weten. Dat is payroll. Wat wij allemaal voor je doen?
 • Opstellen arbeidsovereenkomsten en digitale ondertekening via sms
 • Beheer van arbeidsovereenkomsten
 • Berekenen en afdragen werknemerslasten
 • Berekenen en afdragen werkgeverslasten
 • Aanmelding Belastingdienst
 • Aanmelding arbodienst
 • Aanmelding ziektegeldverzekering
 • Aanmelding pensioenfonds
 • Loonadministratie
 • Salarisbetaling
 • Opstellen en verzending loonstrook
 • Opstellen en verzending jaaropgave
 • Reservering van vrije dagen en vakantiegeld
 • Verwerking cao- en wetswijzigingen
 • Ziekteverzuimbegeleiding
 • Uitvoering Wet Verbetering Poortwachter
 • Juridische ondersteuning
 • Begeleiding rechtbank bij arbeidsconflict

Wat jij zelf blijft doen?

 • Werven van personeel
 • Inroosteren
 • Functionerings- en beoordelingsgesprekken
 • Medewerkers aanmelden en gewerkte uren doorgeven via ons portaal Paydia
Direct meer informatie? Neem geheel vrijblijvend contact op met één van onze consultants voor gratis advies.