Voordelen van uitzenden

Voordelen van uitzenden

De voordelen van uitzenden is de ultieme flexibiliteit voor ondernemers en de volledige grip op personeelskosten én risico’s. Zo ben je in Fase A 1 jaar vrij van doorbetaling bij ziekte en geldt de regel geen werk = geen loon. Allemaal conform de Uitzend Cao. Superflexibel dus. Bovendien kun je als ondernemer snel opschalen en afschalen wanneer de situatie daarom vraagt. Hoe vet is dat?!

Flexibele arbeidskrachten

Met uitzenden profiteer jij van flexibele arbeidskrachten. Volgens de Uitzend Cao (ABU / NBBU) kan jij als ondernemer 4 jaar lang werken met arbeidscontracten van bepaalde tijd. Pas na 4 jaar vereist de wet dat je de medewerker, indien jij dat wenst, een vast contract dient aan te bieden. Kortom: flexibel ondernemen met 4 jaar lang flexibele arbeidskrachten.

Adios loondoorbetaling

Loondoorbetaling bij ziekte en loondoorbetaling bij geen werk is een doorn in het oog van veel ondernemers. Via uitzenden maak je de eerste 1 jaar (52 weken) gebruik van Fase A contracten voor je medewerkers. Dat betekent dat je 1 jaar lang géén loondoorbetalingsverplichting hebt bij ziekte en géén loondoorbetalingsverplichting bij geen werk. Kortom: geen werk = geen loon. En dat conform de juiste wetgeving van het Fase systeem van de Uitzend Cao.

Waarom Flexpedia?

Meer voordelen van uitzenden via het Flexpedia platform? We zetten ze graag voor je op een rij. Zonder poespas en kraakhelder omdat we vinden dat het zo hoort. Voordelen van uitzenden? Komen ze:

 • Geen gedoe meer met salaris- en personeelsadministratie
  Alle administratieve rompslomp rond arbeidscontracten, cao’s, wet- en regelgeving, salarisuitbetaling, ET-regeling en ga zo maar door breng je onder bij specialisten die het naadje van de kous weten.
 • Enorme vermindering van de administratie
  Alle personeelskosten overzichtelijk op slechts één factuur. Daar wordt ook jouw boekhouder superblij van.
 • Compliant uitzenden: volgens de juiste wet- en regelgeving
  Het arbeidsrecht verandert continu. Denk aan de WAB, wijzigingen in cao’s, periodieke loonstijgingen, werkgeverssubsidies zoals de LIV en LKV en ga zo maar door. Hoe fijn is het dan als je een beroep kan doen op vakbekwame HR Consultants die de klappen van de uitzend-zweep kennen. Stuk voor stuk superhelden met het hart op de juiste plaats. Slimme Flexpedianen met kennis van het arbeidsrecht, cao-recht, ET-regeling, inlenersbeloningen, etc waarvan vele ondernemers én uitzendkrachten profiteren. En dat alles tot in de puntjes gefixt volgens de meest recente wetgeving. Van samenwerkingsovereenkomst tot arbeidscontract. Van loonstrook tot ET-uitruil. Met volledige focus op het servicen van klanten en een compliant werkwijze.
 • Persoonlijk en transparant uitzenden
  Voordeel van uitzenden via Flexpedia volgens ondernemers? De persoonlijke aanpak van een vaste HR Consultant en onze transparante uitzendwerkwijze. Onze uitzendtarieven staan bij ons namelijk gewoon op de site. Omdat we vinden dat het zo hoort. We stropen de mouwen op, lullen niet maar poetsen grondig. We rollen de rode loper voor je uit. Helpen waar we kunnen. Zo sta je er nooit alleen voor.
 • Goed geregeld voor uitzendkrachten
  Niet alleen klanten worden in de watten gelegd. Ook uitzendkrachten kunnen vertrouwen op een vaste HR Consultant voor al hun vragen. We zorgen voor SNCU-proof arbeidsdocumentatie. Van arbeidscontract tot loonstrook tot in wel zeven talen. Ook in geval van ziekte staan we de uitzendkracht bij. Onze superhelden op de Flexpedia verzuimdesk fixen deze klus. Uiteraard volgens een strak verzuimprotocol maar altijd begripvol en met volledige aandacht.
 • Easy in, easy out
  Uitzenden Flexpedia-stijl: geen wurgcontracten met wazige voorwaarden of vage kosten achteraf. Opstartkosten? No-way. Extra kosten voor het gebruik van ons flex platform? Ook niet. Uitzenden dus zonder gedoe. Transparant en compliant!
 • Uitzend certificeringen en lidmaatschap
  We doen het anders dan de gevestigde orde. Noem ons een tikkeltje eigenwijs. Prima. Maar we doen het wél volgens de juiste wet- en regelgeving. We zijn dan ook lid van de NBBU en beschikken over alle nodige certificaten en gegevens: NEN certificering, SNA verklaring, G-rekening, VCU en Verklaring Betalingsgedrag (WKA gegevens). Al deze documenten zijn te downloaden van onze site. Wel zo prettig voor jou en de inleners. Zaken doen met een transparante en leuke club mensen met kennis van zaken.
 • Arbeidsmigranten & ET-regeling
  We zijn gespecialiseerd in de ET-regeling. Een complexe regeling waarin fiscaliteit en arbeidsrecht samenkomen. Een regeling met voordelen voor zowel de arbeidsmigrant (hoger netto loon) én ondernemer (lagere kostprijs). Check hier ons ET blog. Liever direct de diepte in? Download van onze website het ET-regeling Dossier en het Arbeidsmigranten Dossier alles over het werven, uitzenden, huisvesten en verlonen van arbeidsmigranten. Uiteraard free of charge en zonder poespas.
Veel gestelde vragen

Wat zijn de voordelen van uitzenden?

Focus terug op je eigen business 

Geen administratieve rompslomp en minder financiële risico’s  

Uitzendkrachten zijn 4 jaar flexibel inzetbaar 

De eerste 1 jaar geen loondoorbetaling bij ziekte 

De eerste 1 jaar geen loondoorbetaling bij geen werk

Waarom zijn uitzendkrachten flexibel inzetbaar?

De uitzendcao’s NBBU en ABU omschrijven dat uitzendkrachten 4 jaar flexibel ingezet mogen worden. Fase A bestaat uit 52 weken (1 jaar) met onbeperkt aantal contracten en fase B uit 3 jaar of 6 contracten.  

Waarom is er geen loondoorbetalingsverplichting bij wegvallende arbeid?

De ABU en NBBU cao omschrijft dat in fase A (de eerste 52 gewerkte wekener geen loondoorbetalingsverplichting is, mits dit is opgenomen in de arbeidsovereenkomstNa 52 gewerkte weken is er altijd een loondoorbetalingsverplichting omdat er afgesproken uren zijn opgenomen in de arbeidsovereenkomst.  

Waarom uitzenden bij Flexpedia?

Bij Flexpedia stropen we de mouwen op en lullen niet maar poetsen grondig. We bieden je flex oplossingen waar je blij van wordt. Met eerlijke en transparante tarieven, korte communicatielijnen en een persoonlijke aanpak.