Uitzenden in België

Flexpedia is partner van Work For Belgium. Wij helpen
ondernemers met uitzenden naar België.

Hoe werkt uitzenden in België?

Uitzenden in België is niet veel anders dan in Nederland. Máár om te mogen uitzenden in België, maakt de Belgische overheid het je verdomd lastig. Een torenhoge borgsom voor een uitzendlicentie en veel administratieve lasten. Flexpedia helpt je in samenwerking met WorkForBelgium verder met het matchen van de juiste kandidaten en het bieden van extra handen en services voor uitzenden naar België.

Welke voorwaarden gelden voor uitzenden naar België?

Borgsom

Voor het uitzenden in België heb je een uitzendlicentie nodig. Dat kost je € 75.000 euro per gewest waar je wenst uit te zenden. In de aanvraag voor een uitzendlicentie dien je bovendien te voldoen aan verschillende regels waarmee je aan kunt tonen dat je een betrouwbare uitzendonderneming bent.

 

Erkenning uitzenden in België per gewest

Uitzendkrachten in België uitzenden kan dus alleen met een erkenning in het gewest waarin de werkzaamheden door de uitzendkracht worden uitgevoerd. Er zijn 3 gewesten in België om erkenning voor te fixen: het Vlaamse gewest, het Waalse gewest en het gewest Brussel. Ga je in alle 3 gewesten uitzenden? Dan heb je een flinke borgsom te betalen van € 225.000,-. De erkenning sluit je af voor één of twee jaar. En opnieuw, ga je uitzenden in België zonder erkenning? Dan loop je de kans extreem hoge boetes te ontvangen vanuit de Belgische overheid.

 

Limosa-melding en A1-verklaring

Naast het legen van je portefeuille voor de borgsom/uitzendlicentie dien je per plaatsing een Limosa-melding te doen (voorheen de e101 verklaring). Dit is verplicht wanneer je iemand wilt uitzenden in België. Doe je geen Limosa-melding? Dan riskeer je een boete van € 1.800,-.

De A1-verklaring (certificate of coverage) moet je ook aanvragen bij de Belgische overheid. Hiermee bewijs je Belgische sociale verzekeringspremies af te dragen. En verklaar je de beloningsregeling in België te hanteren afgestemd op het soort werk dat de uitzendkracht gaat uitvoeren. De beloningsregeling in België is anders dan in Nederland. Er zijn andere cao’s en lonen. Heb je hier geen kaas van gegeten? Dan is het nog verrekte lastig. En pas op! Maak je fouten? Dan zijn de consequenties vele malen drastischer dan in Nederland. De Belgische instanties zitten er als een havik bovenop.

 

Uitzendkrachten in de bouw

Medewerkers uitzenden op Belgische bouwplaatsen vereisen nog meer administratieve handelingen. Per medewerker dien je een aanmelding te doen bij de instantie Constructive FBZ ( Fonds voor Bestaanszekerheid van de werklieden uit het Bouwbedrijf) om een ConstruBadge te verkrijgen. De ConstruBadge heeft de uitzendkracht nodig om aan de slag te gaan. De ConstruBadge kun je aanvragen nadat de Limosa-melding is verwerkt. Na de verwerkte Limosa-melding ontvang je een brief met gegevens die je nodig hebt voor de ConstruBadge. De medewerker meld je vervolgens online aan via het portaal. Dat kost je € 20,- per pas (ConstruBadge). Is alles ok? Dan ontvang je de pas binnen 5 werkdagen na betaling.

Tarieven voor uitzenden in België

Bekijk onze Transparante omrekenfactoren. Geen wazige voorwaarden.  Gewoon omdat wij vinden dat het zo hoort.

Waarom via Flexpedia uitzenden naar België?

  • We zijn volledig gecertificeerd om uitzendkrachten te leveren in het Vlaamse gewest.
  • Nederlandse certificaten – NEN certificering, SNA verklaring, G-rekening, VCU en WKA verklaringen
  • Wij leggen de contacten met instanties en juristen in België. Zodat jij je focussen op je business.
  • De Limosa-aanmeldingen, de A1-verklaringen (certificate of coverage) en de Construbadge fixen doen we dagelijks. We kennen de werkwijze als ons eigen broekzak.
  • We kennen de cao’s en de wet- en regelgeving op ons duimpje
  • We adviseren je over de toepassing van de cao’s en de uurlonen. Écht advies op maat.
  • Je verkrijgt toegang tot ons Flex Platform Paydia om je administratie te fixen en waarmee uitzendkrachten worden verloond zonder financiële risico’s.
  • Easy in, easy out – Opzeggen kan altijd. Geen wurgcontracten met wazige voorwaarden.
  • Sinds 2012 is Flexpedia actief met compliant toepassen van de wet- en regelgeving.
  • Vaste Flexpediaanse HR Consultant voor vragen, service en advies. 
Uitzenden in België FAQ's

Hoe werkt de verloning van uitzenden in België?

Uurlonen zijn conform de Belgische Cao / Paritair comité die van toepassing is. De reserveringen en werkgeverslasten zijn conform Nederlandse wetgeving: vakantiedagen (20), bovenwettelijke vakantie (5), atv-dagen, premies en voorzieningen. Wel heb je te maken met minimaal één extra premie: Sociale Fonds. Dat is 0,35% van het bruto loon inclusief vakantiegeld.

Wat kost uitzenden in België?

Basis omrekenfactoren starten bij WorkForBelgium bij 1.6523. De omrekenfactor vermenigvuldig je met bruto uurloon + € 2,- marge per uur. Bijvoorbeeld: € 14,- x 2.0971 = € 29,36 + € 2,- = € 31,36 per uur excl. btw.

Wat is anders aan de kostprijzen voor uitzenden in België ten opzichte van uitzenden in Nederland?

1. Uurlonen zijn conform de Belgische Cao / Paritair comité die van toepassing is

2. PDOK is een extra premie die wordt afgedragen voor de uitvoering van bouwwerkzaamheden in België. Het percentage is 9,12% van het loon exclusief vakantiegeld.

3. Sociaal Fonds afdrachten in België. Dit is 0,35% van het loon inclusief vakantiegeld.

Wat is een A1-verklaring?

Met een A1-verklaring (ook wel een certificate of coverage) bewijst u of uw werknemer in welk land de sociale verzekeringspremies worden betaald. Een medewerker dient minimaal 1 maand en 1 dag sociaal verzekerd te zijn in Nederland, direct voorafgaand aan de datum dat de werknemer tijdelijke werkzaamheden gaat verrichten in België.

Wat is een limosa-melding?

Limosa staat voor: Landenoverschrijdend Informatiesysteem ten behoeve van Migratie Onderzoek bij de Sociale Administratie. Per plaatsing in België ben je verplicht een Limosa-melding te doen bij de Belgische overheid.

Wat is de ConstruBadge en hoe werkt het?

Per medewerker dien je een aanmelding te doen bij de instantie Constructive FBZ (Fonds voor Bestaanszekerheid van de werklieden uit het Bouwbedrijf) om een ConstruBadge te verkrijgen. De ConstruBadge heeft de uitzendkracht nodig om aan de slag te gaan. De ConstruBadge kun je aanvragen nadat de Limosa-melding is verwerkt. Na de verwerkte Limosa-melding ontvang je een brief met gegevens die je nodig hebt voor de ConstruBadge. De medewerker meld je vervolgens online aan via het portaal. Dat kost je € 20,- per pas (ConstruBadge).