ET en belastingdienst

ET en belastingdienst

De ET-regeling is een arbeidsrechtelijk en fiscale regeling. En zodra het woord fiscaal valt, is de Belastingdienst nooit ver weg. Anders gezegd: wat is de rol van de belastingdienst? Om dit uit te leggen moeten we beginnen met de Cola-regeling.

Cola-regeling en ET

Cola staat voor ‘cost of living allowance’. Het is een bedrag dat bestaat uit de extra kosten voor het levensonderhoud van buitenlandse flexwerkers die tijdelijk in Nederland werken. Denk aan de Big Mac. Die is in Nederland een stuk duurder dan in bijvoorbeeld Polen.

 

Wanneer je deze Cola-bedragen kent, kun je deze via de ET-regeling uitruilen. Hiermee realiseer je, als flexondernemer, een aanzienlijk belastingvoordeel waardoor jouw kostprijs daalt en tegelijkertijd het nettoloon van de buitenlandse flexwerker stijgt. Win-Win dus!

ET, Cola en belastingdienst

De belastingdienst bepaalt de ‘bouwstenen’ van de Cola-regeling en controleert partijen die deze Cola-regeling toepassen. Flexpedia werkt hierin nauw samen met partner Mazars,  een internationale audit, accountancy, tax en consultancy organisatie.

 

De specialisten van Mazars indexeren en onderbouwen de berekening. En verwerken deze tot concrete bedragen per land van herkomst. Door onze samenwerking met Mazars verkrijgt Flexpedia dus de correcte Cola-bedragen die noodzakelijk zijn om de ET-regeling volgens wet- en regelgeving uit te voeren. Dit biedt dus veel voordeel voor onze klanten (lagere kostprijs) en de buitenlandse flexwerkers (hoger nettoloon). Elke halfjaar wordt opnieuw geïndexeerd. Dat betekent dat je elk half jaar de nieuwe Cola-bedragen toepast om zo compliant de ET-regeling te hanteren.

 

Al meer dan
500 maal
aangevraagd
Al meer dan
500 maal
aangevraagd
Al meer dan
500 maal
aangevraagd
Al meer dan
500 maal
aangevraagd

Waarmee kunnen wij jou helpen?