Cao Beroepsgoederenvervoer Salarisschalen

Cao Beroepsgoederenvervoer TLN Salarisschalen

Beroepsgoederenvervoer TLN cao salarisschalen? Wat is het salaris van een vrachtwagenchauffeur?  Het salaris van een heftruck chauffeur? Dit soort zaken zijn bepaald in de Cao Transport en logistiek of anders gezegd de Beroepsgoederenvervoer TLN Cao. Maar hoe moet je een chauffeur lokaal geregeld vervoer of een heftruckrijder inschalen? Hoe schaal je een magazijnmedewerker zoals bijvoorbeeld een orderverzamelaar in? En wat wordt dan het salaris? De Flexpedia HR Consultants scheppen licht in de duisternis. Startend met de salarissen.

Functieloonschalen transport & logistiek per 1 juli 2023

 

Uurlonen volgens loonschalen Beroepsgoederenvervoer TLN

TIP: de Transport en Logistiek loonschalen vanaf C, D en E zijn voor de chauffeurs.

Loon-
schaal
Functieomschrijving Voorbeeldfuncties Minimaal bruto uurloon Incl. 1,36% Atv opslag
A’O

 

De werkzaamheden bestaan uit zeer simpele klusjes Magazijnmedeweker zoals een loodsmedewerker/hulp
(taak: zeer simpele klusjes uitvoeren in het magazijn)
€ 11,51 € 11,67
A O De werkzaamheden bestaan uit zeer eenvoudige taken met een enkelvoudig herhalend karakter. Magazijnmedewerker zoals een Orderverzamelaar(taak: o.a. volgens instructies het verzamelen van goederen)

 

€ 11,92 € 12,08
B De werkzaamheden bestaan uit vrij eenvoudige taken met grotendeel enkelvoudig herhalend karakter Magazijnmedewerker zoals een Logistiek medewerker
(taak: o.a. laden en lossen van goederen met een pallettruck / palletwagen)
€ 12,55 € 12,72
C De werkzaamheden bestaat uit vrij eenvoudige, meersoortige taken met min of meer herhalend karakter Magazijnmedewerker zoals Reachtruck chauffeur.Of andere chauffeurs zoals Chauffeur stukgoed en partijen (in de regio)

Of medewerkers als Direct Koerier Nationaal ongeregeld vervoer

Of een planningsfunctie zoals Assistent Planner

 

€ 13,10 € 13,28
D De werkzaamheden bestaan uit minder eenvoudige, vaak meersoortige taken Chauffeur containertransport (internationaal ongeregeld vervoer – tussen Nederland, België, Duitsland) € 13,94 € 14,13
E Werkzaamheden bestaan uit vrij moeilijke taken die zich met vaker afwijkende patronen herhalen Chauffeur internationaal ongeregeld vervoer (regio West-Europa) € 14,62 € 14,82
F De werkzaamheden bestaan uit moeilijke soms complexe taken

 

 

Chef Expeditie
(Het regelen van magazijn- en distributiewerkzaamheden, indelen van personeel en toezicht houden op  de werkuitvoering)Expediteur (Zoeken en accepteren van lading (tankvervoer), regelen van de uitvoering van het vervoer met eigen en andere transportmiddelen 
€ 15,28 € 15,49
G De werkzaamheden bestaan uit moeilijke veelal samengestelde taken waarin vrij vaak patroonafwijkingen optreden Administrateur Verrichten van alle administratieve en boekhoudkundige werkzaamheden van een bedrijf (circa 30 personeelsleden).

Hoofdplanner binnenland

Het aannemen van vervoersopdrachten van vaste of nieuwe klanten en het verwerken hiervan.

 

€16,15 € 16,37
H De werkzaamheden bestaan uit moeilijke veelal samengestelde taken waarin vaak patroonafwijkingen optreden Chef Magazijn(Het organiseren van en leiding geven aan de werkuitvoering in een gespecialiseerd magazijn met enkele meewerkend leidinggevenden en circa 40 medewerkers) € 17,01 € 17,24

 

Let op:

Uitzendkrachten starten alleen in trede 0 (instaptabel) van een bepaalde schaal wanneer de uitzendkracht geen relevante werkervaring heeft in een soortgelijke functie of cao. Dit moet wel onderbouwd kunnen worden met een cv. Dit is verplicht.

Zonder cv waarin niet aangetoond wordt dat de uitzendkracht geen relevante werkervaring heeft, kan de uitzendkracht niet starten in trede 0.

 

.

Voor flexbureaus die uitzenden in de beroepsgoederenvervoer TLN

  • Uitzenden via backoffice platform paydia
  • Kostenbesparing, geen ziekterisico, marge bevoorschot

Inschalen medewerkers in de Beroepsgoederenvervoer Cao

Het inschalen van medewerkers in de Beroepsgoederenvervoer Cao is vrij lastig. Bij indiensttreding kijk je naar de functie, loonschaal en het aantal onafgebroken ervaringsjaren in een soortgelijke functie (ook andere bedrijfstakken). Bij de vaststelling van het aantal ervaringsjaren blijven onderbrekingen van minder dan twee jaar buiten beschouwing.

 

Gebruik het overzicht om je medewerkers correct in te schalen. Zoals je zult zien komen bepaalde functies zoals Chauffeurs in meerdere schalen voor. Afhangend van de situatie, medewerker en functie dien je dus in te schalen. Om de diepte in te gaan kun je functietyperingen en functiewaarderingen van het sectorinstituut Transport en Logistiek hanteren. Deze kun je hier vinden.

 

Tip: de Transport en Logistiek loonschalen vanaf C, D en E zijn voor de chauffeurs.

Loonstijgingen Transport en Logistiek cao

Om het halfjaar of jaar stijgen de lonen in de cao. Dit zijn initiële loonstijgingen.

 

Er zijn ook periodieke loonstijgingen. Ieder jaar hebben medewerkers in de Transport Cao recht op een periodieke loonsverhoging. Medewerkers beginnen zonder werkervaring. En schuiven een jaar later op naar een hogere schaal (bijvoorbeeld van D0 naar D1, vervolgens van D1 naar D2 en zo verder.

Beroepsgoederenvervoer TLN cao salarisschalen toeslagen

Volgens de Beroepsgoederenvervoer (TLN) Cao hebben medewerkers ook recht op toeslagen en vergoedingen. Denk dan aan toeslag voor overwerkuren of werken op zon- en feestdagen, vuilwerk- en koudetoeslag, reiskosten etc. Meer weten hierover? Ga dan naar de Beroepsgoederenvervoer TLN Cao-pagina.

Voor flexbureaus die uitzenden in de beroepsgoederenvervoer TLN

  • Uitzenden via backoffice platform paydia
  • Kostenbesparing, geen ziekterisico, marge bevoorschot
foto-gang-flexpedia
9

Waarmee kunnen wij jou helpen?