Cao Beroepsgoederenvervoer Salarisschalen

Cao Beroepsgoederenvervoer TLN Salarisschalen

Beroepsgoederenvervoer TLN cao salarisschalen? Wat is het salaris van een vrachtwagenchauffeur?  Het salaris van een heftruck chauffeur? Dit soort zaken zijn bepaald in de Cao Transport en logistiek of anders gezegd de Beroepsgoederenvervoer TLN Cao. Maar hoe moet je een chauffeur lokaal geregeld vervoer of een heftruckrijder inschalen? Hoe schaal je een magazijnmedewerker zoals bijvoorbeeld een orderverzamelaar in? En wat wordt dan het salaris? De Flexpedia HR Consultants scheppen licht in de duisternis. Startend met de salarissen.

Functieloonschalen transport & logistiek per 1 januari 2023

 

Voor flexbureaus die uitzenden in de beroepsgoederenvervoer TLN

  • Uitzenden via backoffice platform paydia
  • Kostenbesparing, geen ziekterisico, marge bevoorschot

Inschalen medewerkers in de Beroepsgoederenvervoer Cao

Het inschalen van medewerkers in de Beroepsgoederenvervoer Cao is vrij lastig. Bij indiensttreding kijk je naar de functie, loonschaal en het aantal onafgebroken ervaringsjaren in een soortgelijke functie (ook andere bedrijfstakken). Bij de vaststelling van het aantal ervaringsjaren blijven onderbrekingen van minder dan twee jaar buiten beschouwing.

 

Gebruik het overzicht om je medewerkers correct in te schalen. Zoals je zult zien komen bepaalde functies zoals Chauffeurs in meerdere schalen voor. Afhangend van de situatie, medewerker en functie dien je dus in te schalen. Om de diepte in te gaan kun je functietyperingen en functiewaarderingen van het sectorinstituut Transport en Logistiek hanteren. Deze kun je hier vinden.

 

Tip: de Transport en Logistiek loonschalen vanaf C, D en E zijn voor de chauffeurs.

Loonstijgingen Transport en Logistiek cao

Om het halfjaar of jaar stijgen de lonen in de cao. Dit zijn initiële loonstijgingen.

 

Er zijn ook periodieke loonstijgingen. Ieder jaar hebben medewerkers in de Transport Cao recht op een periodieke loonsverhoging. Medewerkers beginnen zonder werkervaring. En schuiven een jaar later op naar een hogere schaal (bijvoorbeeld van D0 naar D1, vervolgens van D1 naar D2 en zo verder.

Beroepsgoederenvervoer TLN cao salarisschalen: Atv

Hanteer jij als ondernemer de Beroepsgoederen Cao / transport cao dan hebben jouw medewerkers recht op 3,5 atv-dagen bij een fulltimedienstverband. Je kan er ook voor kiezen om de Atv-dagen direct uit te betalen aan je medewerkers. Het bruto uurloon vermenigvuldig je dan met de atv-opslag van 1,36%.

 

Voorbeeld:

Minimaal Bruto uurloon orderverzamelaar € 11,92
Minimaal bruto uurloon orderverzamelaar incl. atv-opslag (1,36%) € 12,08

 

Jeugdlonen Beroepsgoederenvervoer TLN Cao

Beroepsgoederenvervoer TLN cao salarisschalen toeslagen

Volgens de Beroepsgoederenvervoer (TLN) Cao hebben medewerkers ook recht op toeslagen en vergoedingen. Denk dan aan toeslag voor overwerkuren of werken op zon- en feestdagen, vuilwerk- en koudetoeslag, reiskosten etc. Meer weten hierover? Ga dan naar de Beroepsgoederenvervoer TLN Cao-pagina.

Voor flexbureaus die uitzenden in de beroepsgoederenvervoer TLN

  • Uitzenden via backoffice platform paydia
  • Kostenbesparing, geen ziekterisico, marge bevoorschot
foto-gang-flexpedia
11

Waarmee kunnen wij jou helpen?