Voordelen uitzenden

Voordelen uitzenden

Kort en bondig alle voordelen van uitzenden op een rij. In jip-en-janneketaal en zonder poes-pas.

Meer informatie over uitzenden? Over bijvoorbeeld de kosten van een uitzendkracht? We delen graag onze kennis en hebben de uitzend topics per onderwerp gebundeld. Klik op de button om alle topics van uitzenden te bekijken.

Flexibel ondernemen

De voordelen van uitzenden is de ultieme flexibiliteit voor ondernemers. Je kunt snel op- en afschalen met uitzendkrachten wanneer de situatie daarom vraagt. Je houdt volledige grip op personeelskosten én personeelsrisico’s. En ook alle administratieve zaken rond personeel wordt door het uitzendbureau geregeld.

 

Flexkrachten

In bepaalde sectoren zoals horeca heb je te maken met piekuren waarvoor je voor een relatief korte periode extra mensen nodig hebt. Uitzenden biedt dan uitkomst. Ook voor seizoenswerk is uitzenden een goede methode om tijdelijk extra personeel in te schakelen.

Langere proefperiode 

Veel ondernemers die starten met personeel kiezen in eerste instantie voor uitzenden. Zo blijven ze het eerste jaar flexibel. Blijkt de uitzendkracht een echte versterking dan kan de ondernemer de medewerker overnemen van het uitzendbureau. In de regel geldt dat je een uitzendkracht na 1040 gewerkte uren (half jaar fulltime-basis) kunt overnemen zonder een overnamebedrag te hoeven betalen.

 

Let op: wil jij een uitzendkracht overnemen? Bespreek dat dan vooraf met het uitzendbureau en maak daar goede afspraken over. Lees hier een korte blog op MKB Servicedesk over de 3 valkuilen bij het zelf in dienst nemen van uitzendkrachten.

 

Let op: tekst gaat verder onder het blauwe branche / cao tekstblok

Flexibele arbeidscontracten

Met uitzenden profiteert de ondernemer van het flexibel inschakelen van personeel. Volgens de Uitzend Cao (ABU / NBBU)  mag de ondernemer vier jaar lang werken met arbeidscontracten van bepaalde tijd. Flexibele arbeidscontracten dus. Pas na 4 jaar dient de medewerker een vast contract aangeboden te worden door het uitzendbureau. De bedoeling is natuurlijk dat de uitzendkracht daarvoor al in dienst is genomen door het bedrijf waar de uitzendkracht aan het werk was.

Geen loondoorbetaling bij geen werk

Loondoorbetaling bij geen werk is een doorn in het oog van veel ondernemers. Via uitzenden maak je het eerste jaar (52 gewerkte weken) gebruik van Fase A / 1-2 flexibele arbeidscontracten voor je medewerkers waarbij de loondoorbetalingsverplichting bij geen werk is uitgesloten. Kortom: geen werk = geen loon. Zo beperk je enorm de werkgeversrisico’s.

Waarmee kunnen wij jou helpen?