Cao Schoonmaak Salarisschalen

Cao Schoonmaak Uurloon en Salarisschalen

Cao Schoonmaak uurloon en salarisschalen helder toegelicht. Wat verdient een schoonmaker? Wat zijn de salarisschalen volgens de Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf CAO en hoe schaal je jouw mensen goed in? De Flexpedia HR Consultants geven tekst en uitleg.

Schoonmaak Cao loon per 1 april 2022 tot 1 april 2023

Deze loontabellen zijn bedoeld voor medewerkers zoals omschreven in artikel 1 lid 3:  Iedere man of vrouw die op basis van een arbeidsovereenkomst bij een werkgever als bedoeld in lid 2 werkt in een functie die is ingedeeld met inachtneming van de referentiefuncties genoemd in bijlage II en welke functies volgens het Orbasysteem niet hoger gewogen worden dan 100 punten (aangevuld met de functies (ambulant) objectleider algemeen schoonmaakonderhoud niveau II en III)

Let op: tekst gaat verder onder dit groene info-blok dus scrol naar beneden voor o.a. de  voorbeeldfuncties Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf Cao en bijpassend minimumloon.

Voor flexbureaus die uitzenden in de Schoonmaak Cao

  • Uitzenden via backoffice platform paydia
  • Kostenbesparing, geen ziekterisico, marge bevoorschot

Schoonmaak Cao loonstijgingen

Op 1 april 2023 stijgt het loon met 2,75%. Het jaar daarop, op 1 april 2024, om precies te zijn, stijgt het loon met 1,5%. Kortom: een loonstijging over drie jaar tijd van 7,65%.

Schoonmaak Cao eindejaarsuitkering 

Per 1-1-203 is ook de eindejaarsuitkering opgenomen in de inlenersbeloning. Dit betekent dat ook uitzendkrachten hier recht op hebben.

Eindejaarsuitkering 2023: 4,75% berekend over het bruto-inkomen in de referteperiode

Eindejaarsuitkering 2024: 5% berekend over het bruto-inkomen in de referteperiode

 

Functies Schoonmaak- en Glazenwassersbedrijf CAO

Voor het correct inschalen van jouw schoonmaakmedewerkers gebruik je de referentiefuncties. Zo zie je in de onderstaande tabel Functienamen, loongroep en minimaal bruto uurloon dat een Glazenwasser I in de loopgroep 2 valt. Een Glazenwasser II zit in loongroep 3. Maar hoe weet je nou wat het verschil is tussen bijvoorbeeld de functie Glazenwasser I en functie Glazenwasser II?

 

 

Schoonmaak cao verschil in functies

Het verschil zit hem in de mate van zelfstandig werken, verantwoordelijkheid en opleidingsniveau. Anders gezegd: je kijkt naar de ‘niveau onderscheidende kenmerken’ (de NOK’s).

 

Om precies te achterhalen waar het functieverschil zit tussen glazenwasser I en glazenwassers II gebruik je het functiehandboek van de Raad voor Arbeidsverhoudingen Schoonmaak- en Glazenwassersbranche (RAS). Het functiehandboek kun je hieronder downloaden.

 

Stap 1 is dus bepalen in welke functiegroep de medewerker zit.  Stap 2 is kijken naar het werkverleden van de medewerker.  Aan de hand van het aantal jaren werkervaring in een bepaalde functie bepaal je welk salaris de medewerker minimaal dient te verdienen. Op deze manier dien je jouw medewerker dus correct in te schalen.

Schoonmaak cao salaris reiskosten, toeslagen en vergoedingen

De belangrijkste inkomstenbron is natuurlijk het salaris. Het salaris kan verder aangevuld worden met diverse toeslagen zoals overwerktoeslag (25% over het basisuurloon) en vergoedingen zoals reiskosten en reisuren. Check dan ook goed de cao.

Voor flexbureaus die uitzenden in de bouw & infra

  • Uitzenden via backoffice platform paydia
  • Kostenbesparing, geen ziekterisico, marge bevoorschot
foto-gang-flexpedia
14

Waarmee kunnen wij jou helpen?