Arbeidsmigranten

Wat is een arbeidsmigrant?

Voor het geval je het hebt gemist; we spreken van een arbeidsmigrant wanneer deze persoon uit een ander land dan Nederland afkomstig is en naar ons kikkerlandje komt om hier (tijdelijk) te werken.

Vraag naar arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten zijn onmisbaar voor de Nederlandse economie. En de vraag blijft groot. Het CBS denkt dat er jaarlijks 50.000 arbeidskrachten uit EU-landen nodig zijn. CEO van Randstad, Jacques van de Broek, repte in een FD-interview van 80.000 arbeidsmigranten per jaar. En Frank van Gool, CEO van OTTO Work Force, liet weten dat er de komende jaren 150.000 tot 200.000 arbeidsmigranten nodig zijn, van binnen én buiten Europa. Meer over de feiten en cijfers rond het uitzenden van arbeidsmigranten? Lees hier ons blog

Werven en selecteren van arbeidsmigranten

Het werven van flexkrachten in het buitenland is bepaald geen ABC’tje. Zo heb je te maken met veel wet- en regelgeving zoals een te werkstellingsvergunningen, huisvesting, zorgverzekering, transport, taaltraining en fiscale regelingen zoals de ET-regeling. En laat dat nou net onze expertise zijn. We vertellen je er alles over in ons blog. Check hier.

Arbeidsmigranten huisvesting

Het aanbieden van huisvesting is niet verplicht. Maar voor een serieuze ondernemer in flex wel noodzakelijk om jouw arbeidsmigranten aan je te binden. Let bij huisvesting op de SNF certificering en SNF eisen. Bovendien zijn huisvestingskosten fiscaal uit te ruilen. Weten hoe? Lees onze blog:  Volg onze 4 stappen naar de SNF certificering.

Meer over huisvesting van arbeidsmigranten? Lees verder!

Uitzenden van arbeidsmigranten

Arbeidsmigranten vakkundig uitzenden? Daar komt nogal wat bij kijken. Los van die administratieve verplichtingen is het ook goed om werk te maken van begeleiding van deze buitenlandse werknemers. Alle ins & outs over het uitzenden van arbeidsmigranten lees je in ons blog.

Verlonen van arbeidsmigranten

Je salarisadministratie voor arbeidsmigranten fixen waarbij je dus exact de juiste cao’s, het cao-recht, de inlenersbeloning én de ET-regeling toepast is geen ABC’tje. Hoe je dit het best kunt doen en wat je allemaal nodig hebt, leggen we je uit in deze blog.

Arbeidsmigranten verlonen inclusief ET-regeling

De ET-regeling is een complexe en lastige regeling omdat het zowel arbeidsrechtelijk als fiscaal is. Vanuit arbeidsrechtelijk aspect dien je alle arbeidsdocumenten op orde te hebben om de ET-regeling te mogen toepassen. De procedure die aan de ‘achterkant’ zit moet foutloos zijn en fiscaal dient de regeling 100% correct uitgevoerd te worden. Daar gaat het vaak mis. Er wordt dan bijvoorbeeld meer dan 30% van het brutoloon uitgeruild. Je moet dus weten wat je mag uitruilen, wanneer je mag uitruilen en op wat voor wijze je het dient uit te ruilen. Flexpedia is specialist in ET. We vertellen je er graag meer over. Dus meer weten over de ET-regeling? Lees hier ons blog; Wat is de ET-regeling, hoe werkt het? Of download hier ons ET-regeling Dossier.

Waarom Flexpedia?

  • Transparanter – Weet waar je voor betaald. Geen verborgen kosten of vage voorwaarden. All-in tarieven.
  • Flex Platform Paydia Uitzendkrachten verlonen zonder financiële risico’s
  • Slimmere software – Online urenregistratie, HRM-tools, online arbeidsovereenkomsten ondertekenen.
  • Persoonlijker – Vaste HR Consultant voor vragen en services
  • Easy in, easy out – Opzeggen kan altijd. Geen wurgcontracten met wazige voorwaarden
  • ET-regeling specialist – Een van de weinige in de markt met foutloze ET-regeling verloningen
  • Beschikken over alle nodige certificaten en gegevens – NEN certificering, SNA verklaring, , G-rekening, VCU, WKA gegevens
Vrijblijvend verder praten?

Neem contact op. Ik help je graag verder.