ET-regeling

De ET-regeling is een fiscaal voordeel voor arbeidsmigranten uit EER-landen waarbij een deel brutoloon wordt ingehouden en netto wordt uitgekeerd. Gevolg: veel minder belastbaar loon en dus lagere werkgeverslasten.

Kostprijsdaling tot wel €1,50 per gewerkt uur

In jip-en-janneketaal uitgelegd: door het toepassen van de ET-regeling daalt de kostprijs van jouw uitzendkracht waarbij het voordeel kan oplopen tot wel € 1,50 per gewerkt uur.

ET-regeling Dossier

  • Meer weten hoe je kan besparen op je kostprijs? Download nu ons ET Dossier. Speciaal voor flexondernemers met arbeidsmigranten.

Hoe werkt het kostprijsvoordeel van de ET-regeling?

Er zijn 3 componenten waarover je brutoloon mag uitruilen en netto mag vergoeden (max 30%, mits je het brutoloon daardoor niet lager is dan het wettelijk minimumloon). De componenten zijn:

1. Reiskosten

2. Dubbele huisvestingskosten

3. Kosten voor het levensonderhoud

 

Volgens de voorwaarden de ET-regeling kun je een totaal bedrag berekenen. Bijvoorbeeld:

1. Reiskosten: € 83,-

2. Dubbele huisvestingskosten: € 97,-

3. Kosten voor het levensonderhoud € 30,-

Totaal € 210,-. Het bedrag dat bruto ingehouden mag worden is € 210,- / 100 * 81 = € 170,10. Deze uitruil is mogelijk bij een uurloon van € 15,57 bij een fulltime werkweek. In de praktijk zorgt dat voor een enorme factor en kostprijs verlaging.

Kostprijzen uit de praktijk met ET-regeling

In het voorbeeld hierboven gaat het om een monteur conform de inlenersbeloning afbouw waarbij 10 atv-dagen worden gereserveerd.

Onze omrekenfactor zonder ET-regeling is 1,7146.
Met de toepassing van de bovenstaande ET-instelling is de factor 1,6275.

Een enorme daling. Zie hieronder het verschil.

  Met ET Zonder ET
Uurloon € 15,57 € 15,57
Factor 1,6275 1,7146
Kostprijs € 25,34 € 26,70

Het resultaat is dus een kostprijsdaling van € 1,36 per gewerkt uur.

Gratis ET-regeling Dossier (pdf – 18 pagina’s)

Meer weten hoe je de ET-regeling toepast en kostprijs bespaart op kostprijzen? Download dan nu ons ET Dossier. Inclusief alle voorwaarden, praktijkberekeningen en klantcase.

Flex oplossingen waar 140 uitzenders blij van worden

Flexpedia helpt flex ondernemers te excelleren in uitzenden. Door samen te werken met Flexpedia zijn nu zo’n 150 compacte en middelgrote flex ondernemers succesvol in uitzenden zonder administratief gedoe en financiële risico’s.
Johan Senders photo
Johan Senders
Directeur Workaround Europe
Sinds de samenwerking met Flexpedia’s platform is onze concurrentiepositie aanzienlijk versterkt. Vooral door de slimme recruitment tools en de high-end backoffice functionaliteiten van het platform zijn onze bedrijfsprocessen binnen Workaround Europe geoptimaliseerd. Snelheid, overzicht en structuur. Daarnaast een stuk kostenbesparing met lage kostprijzen en het voordeel van de ET-regeling.

Over Flexpedia

We willen de wereld van flex veranderen; slimmer, transparanter en vriendelijker. Daar strijden we voor. We helpen mensen aan een toffe job en bieden ondernemers flex oplossingen. Ons doel is jou blij te maken. We geven om onze klanten, hun bedrijven en medewerkers. We streven naar perfectie om alles rondom uitzenden, HRM, de personeels- en salarisadministratie zo goed mogelijk uit te voeren. Omdat we vinden dat je dat verdient.

Anneliese

HR Consultant

Telefoon: 023-7009413
E-mail: anneliese@flexpedia.nl

Mitchel 

HR Consultant

Telefoon: 023-2052410
E-mail: mitchel@flexpedia.nl

Arne 

HR Consultant / Marketeer

Telefoon: 023-2052419
E-mail: arne@flexpedia.nl

Gert-Jan 

HR Consultant

Telefoon: 023-7009733
E-mail: gert-jan@flexpedia.nl