Update 2: Nog geen Deeltijd WW.
Wel loondoorbetaling

Nieuwsbericht rondom Coronavirus

1] Nog geen recht op Deeltijd WW

De titel zegt het al. We komen nóg niet in aanmerking voor Deeltijd WW. Een voorwaarde is dat er twee weken lang een minimale daling van 20% omzet per week per organisatie of B.V. zichtbaar moet zijn. In ons geval is daar nog geen sprake van.

 

Uiteraard gaan wij ook omzetdalingen merken. We houden dit scherp in de gaten. Zodra wij te maken krijgen met deze daling, gaan wij direct over tot aanvraag van de Deeltijd WW.

 

Ook wordt op dit moment met het Ministerie van Sociale Zaken onderhandeld of er mogelijkheden zijn om deeltijd WW aan te vragen per inlener.

We houden je hiervan op de hoogte.

 

2] Loondoorbetaling volgens ABU cao | Lagere kostprijs

Het positievere nieuws van deze update is dat bij wegvallende arbeid wegens het coronavirus wij ervoor kiezen om artikel 22 van de ABU cao te hanteren. Dit betekent dat wij het feitelijk loon gaan doorbetalen voor alle medewerkers met vaste uren in de arbeidsovereenkomst. Het feitelijkloon is het bruto uurloon van de medewerker. Het feitelijk loon is dus exclusief alle reserveringen (feestdagen, vakantiedagen en vakantiegeld), toeslagen, vergoedingen, overuren, compensatie-uren etc. Dus echt alleen het bruto uurloon. Het voordeel voor jou als ondernemer is een lagere omrekenfactor.

De omrekenfactor in fase B feitelijk loon is 1,3727

De omrekenfactor in fase C feitelijk loon is 1,3199

 

Voorbeeldberekeningen wat we jou factureren:  

Fase B: bruto uurloon € 12,- x 1,3727 = € 16,47

Fase C: bruto uurloon € 12,- x 1,3199 = € 15,84

 

Waarom wij jou factureren?

In onze samenwerkingsovereenkomst staat dat Flexpedia jou factureert bij wegvallende arbeid. Wij snappen als geen ander hoe vervelend dit is. Zodra wij voldoen aan de voorwaarden van Deeltijd WW, vragen wij het direct aan en helpen wij je verder.

 

Wij hebben ons best gedaan om alle medewerkers met vaste uren in de arbeidsovereenkomst in kaart brengen. Wil je zeker weten wie dat zijn zodat we niemand van jouw club missen, neem dan contact op met je vaste HR Consultant voor overleg.

 

Betalingsproblemen door coronavirus?

Wanneer jij door het coronavirus in betalingsproblemen komt, kun je de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, omzetbelasting/btw en loonbelasting. Weten hoe je dat aanvraagt? Lees hier onze blog.

 

Dit is voor nu onze update rondom het coronavirus. Mocht er iets niet duidelijk zijn? Neem dan contact op met jouw HR Consultant. Zij helpen je graag verder.