Update 5: nieuwe maatregelen
+ update NOW

Nieuwsbericht coronavirus

Nu de nieuwe maatregelen op 23 maart bekend zijn gemaakt, gaat onze eerste zorg uit naar onze klanten, partners en medewerkers.

 

Wat de nieuwe maatregelen in grote lijnen betekenen, is ons bekend. De impact op klantniveau, dus specifiek voor jou en je medewerkers, is afhankelijk van een aantal factoren. We doen er alles aan om dit voor jou in kaart te krijgen. Daarin werken we nauw samen met externe specialisten op het gebied van fiscaliteit en flexrecht zoals onder andere VRF Advocaten.

 

Geef ons even de tijd om de situatie goed uit te zoeken. Zodra we meer weten, delen we dat via nieuwe corona updates per e-mail en via telefonisch contact met onze HR Consultants.

 

Update: Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud (NOW)

Op 18 maart hebben we je per e-mail geïnformeerd over de NOW. We vinden het belangrijk om nog even de belangrijkste zaken, voor zover bekend, voor je op een rij te zetten.

In deze NOW update:

  • De NOW en compensatie voor ondernemers
  • Voorwaarden om gebruik te maken van de NOW
  • Hoe lang kan een ondernemer gebruik maken van de NOW?
  • De hoogte van de tegemoetkoming in de loonkosten d.m.v. de NOW
  • Wanneer treedt de NOW in werking?

 

De NOW en compensatie voor ondernemers
Werkgevers die door de coronacrisis vanaf 1 maart 2020 te maken hebben minimaal 20% verwacht omzetverlies kunnen aanspraak maken op de NOW, de Tijdelijke Noodmaatregel Overbrugging Werkbehoud. Voor een periode van drie maanden krijgen zij een tegemoetkoming in de loonkosten van het UWV van maximaal 90% van de loonsom. De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van de hoeveelheid omzetverlies.

 

Voorwaarden om gebruik te maken van de NOW
De regeling stelt voorwaarden om gebruik te maken van de NOW, onder andere:
1. Werkgevers mogen géén ontslag op grond van bedrijfseconomische redenen aanvragen voor werknemers gedurende de periode waarover zij de tegemoetkoming ontvangen.
2. Werkgevers betalen het loon aan betrokken werknemers volledig door.
LET OP: er zijn nog veel onduidelijkheden over hoe de NOW concreet wordt ingericht voor flexbedrijven. In samenwerking met VRF Advocaten is dat op 18 maart jl. per brief aangekaart bij de Minister Koolmees.

In deze brief zijn er ook aanbevelingen gedaan voor de uitwerking van NOW, die vooral toegespitst zijn op het in- en uitlenen van personeel. Wordt vervolgd dus. Uiteraard volgen we de ontwikkeling op de voet en informeren we jou wanneer er meer duidelijkheid is.

 

Hoe lang kan een ondernemer gebruik maken van de NOW?
De regeling wordt aangevraagd bij het UWV voor een periode van drie maanden. Deze periode kan eenmalig worden verlengd met nog eens keer drie maanden.

 

De hoogte van de tegemoetkoming in de loonkosten
De hoogte van de tegemoetkoming is afhankelijk van het omzetverlies:
– indien 100% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 90% van de loonsom van een werkgever;
– indien 50% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 45% van de loonsom van een werkgever;
– indien 25% van de omzet wegvalt, bedraagt de tegemoetkoming 22,5% van de loonsom van de werkgever.

 

Wanneer treedt de NOW in werking?
De overheid heeft bekend gemaakt dat einde deze week of begin volgende week de NOW in uitgewerkte vorm wordt gepresenteerd. Via een aparte website kan je vervolgens een aanvraag doen voor de NOW. We moeten dus even wachten totdat de overheid de website online zet.

 

Hoe nu verder?
Zoals gezegd volgen we de ontwikkeling op de voet en informeren we jou wanneer er meer duidelijkheid is. Direct meer informatie over financiële maatregelingen voor ondernemers zoals het Noodloket en uitstel van betaling van belastingen?
Check dan hier de site van de overheid met een handige FAQ en overzicht voor ondernemers.

 

Dit is voor nu onze update rondom het coronavirus. Mocht er iets niet duidelijk zijn? Neem dan contact op met jouw HR Consultant. Zij helpen je graag verder.